Zelf limoncello maken

Al een paar jaar wil ik limoncello zelf maken…

Rasp…check

Liter alcohol (95%) is in Belgie al gehaald…check

Citroenen…check

Gewoon maar eens beginnen dus.

Limoncello della nonna is het recept wat ik gevonden heb en ga proberen. Nu kan ik niet even echte Sorrento-citroenen kopen dus onbespoten citroenen uit Spanje zullen moeten voldoen. Let er op dat het onbespoten citroenen zijn om te voorkomen dat er een soort bruinachtig laagje bovenop komt. Het kan niet echt kwaad maar smakelijk ziet het er dan niet uit.

Wanneer je op zoek gaat merk je dat er erg veel verschillende recepten zijn. Uiteindelijk heb ik die van grootmoeder (nonna) gekozen…klinkt betrouwbaar dus ja…kan niet fout gaan.

15 citroenen heb ik geraspt, schillen mag ook en let er op dat er geen wit aan de schil komt vanwege de bittere smaak.

Doe de schillen in een grote pot met 1 liter alchohol (94-96%) en laat dit 48 uur staan.

Na de 48 uur alles verwarmen in een pan tot aan de kook met 1,5 liter water en 800gr suiker (ik schoot iets uit met de suiker dus mijn drankje word iets van mezelf en een beetje van nonna). Dek af en laat dit 24 uur afkoelen.

Zeef de inhoud en bewaar koel en donker in goed gesloten flessen voor ten minste 4 weken.

Klaar !

Ijskoud serveren natuurlijk.

Het drankje is heerlijk over ijs of in een cocktail maar heb je al gedacht aan koken met limoncello? Citroen of limoen…wordt veel gebruikt in de keuken als smaakmaker. Het beroemde “zuurtje” in een gerecht. Dus waarom niet lekkere pasta pesto of zalm afblussen met een scheut limoncello. Gewoon proberen…

Eigenlijk mag ik het geen limoncello noemen daar dit een geregistreerd merk is en alleen gebruikt mag worden wanneer de citroendrank gemaakt is van echte Sorrento-citroenen.

Dus over 4 weken proosten we met “Kim’s citroendrankje della nonna wat lijkt op limoncello” (hoop ik)

Ik hou jullie op de hoogte want ik heb nog een variatie bedacht wat ik nog niet ga zeggen want het kan ook mega mislukken…limon

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
Pinterest
RSS
Volg via Email
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *