’t Zusje

Kim’s table was bij…tapas restaurant ’t Zusje.

Onlangs hebben we avondvullend tapas gegeten bij een van de inmiddels 17 tellende restaurants van ’t Zusje en wel in Bergen op Zoom.

Wat werd ik aangenaam verrast door de zeer gezellige entourage, de vormgeving , het licht…de indeling het klopte helemaal. Persoonlijk vind ik dit toch een belangrijk onderdeel van een avondje uit. Want dat is mijn beleving geweest bij ’t Zusje.

Van 19:00 uur tot 23:00 uur hebben we er gezeten en we hadden er nog langer kunnen blijven zitten.

Ik heb ook begrepen dat voor de eigenaar van deze restaurants de beleving van de gast centraal staat. Er is ook maar 1 bezetting per avond dus je wordt niet “weggekeken” en voelt geen druk.

Druk die er anders wel zou zijn want iedere avond is het restaurant vol. Reserveren is een must en al een paar weken van te voren hoor je dat vooral de weekenden al vol zitten. Een succes dus die zusjes.

Maar smaakt het ook…dat is zeker niet van inferieur belang natuurlijk.

Mijn antwoord hierop is een goede ja.

Er is keuze voor iedereen en dan bedoel ik echt iedereen…de vegetariërs, de twijfelaars, de ontdekkers en ook voor de voorzichtige onder ons.

Op tafel ligt een place-mat met daarop de verschillende tapas waaruit gekozen kan worden en daarbij ontvang je nog een kaart met seizoen gerechten en een vegetarische kaart. Wanneer je met een groot gezelschap bent is het leuk van elkaar te proeven of reacties te krijgen…ooooh…aaaah…mwah…jaaaa… moet je eens proeven! en dergelijke.

Van de standaard gerechtjes zoals garnaaltjes in knoflook, kipsateetje, biefstukje, loempiaatje, tot ravioli met spinazie en ricotta, forel, carpaccio van courgette, gegrilde coquille met risotto en zo verder.

Wat mij verraste als overtuigd niet-vegetariër was de vegetarische kaart. Ik heb daar eens van besteld in het kader van doe eens wat gezonder, want dat is het leuke…je krijgt steeds kleine gerechtjes en wanneer het niet bevalt bestel je wat anders, en ik werd aardig verrast. Het aardpeer-pastinaak taartje was meer een rosti rondje en zou ik niet nog eens nemen maar de ravioli met spinazie en ricotta bijvoorbeeld wel.

Zoals ik vertelde kun je dus steeds blijven bestellen nadat een gang is gebracht. Je vult een nieuw formuliertje in en even later komt de volgende bestelling. Dit kan onbeperkt doorgaan voor een prima prijs € 27,80

Van sommige gerechtjes moet ik eerlijk zeggen…mwah (niet vies maar niet verrassend zeg maar)en van andere weer…wow, het is dus gewoon uitproberen en voor de niet ontdekkers is de drempel om eens iets nieuws te bestellen veel lager.

Een klein puntje kritiek is het formaat bierglas…sommigen zullen het gezeur vinden maar je kan dus kiezen uit groot of normaal (recht glas)…0,40cl of 0,18cl (als ik het goed heb of was het 15cl, het voelde minder als een fluitje). Wij vonden het niet groot en niet normaal. Groot is een halve liter en normaal is 22 of 25cl. Ik hoef bij mijn eten geen halve liter of 0,40cl maar 18cl/15cl is ook weer net te klein…was een beetje raar klein zelfs. Leeg na 4 slokken…de vijfde en/of zesde slok die mis je, het zal psychisch zijn maar toch. Ik weet het…er zal marketing technisch over nagedacht zijn en ik blijf het biertje echt wel bestellen, dan loopt de ober nog maar een keer en betaal ik wat meer, prima…het was en bleef een gezellige avond.

Helemaal vergeten…de toetjeskaart…ja die is er ook, je mag er zelfs mee beginnen als je wil of een hele avond alleen maar toetjes bestellen, doe eens gek… geen enkel probleem.

Wij waren voldaan en vol en als echte Brabanders de tijd goed besteed aan gezelligheid, drank en eten.

Ik kom zeker terug

(Directe link naar de website : ’t Zusje)

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
Pinterest
RSS
Volg via Email
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *