Share Some Moor

Kim’s table was bij…De Moor in Bergen op Zoom

Heerlijk gegeten bij Grand Bar & Grill De Moor…lekker op het terras gezeten voor een heerlijke lunch. De Moor is gevestigd in een schitterend monumentaal pand in de binnenstad van Bergen op Zoom, op de Grote markt. Ook wanneer het weer wat minder is en je op het terras wil zitten is dit heel goed mogelijk. De grote luifel is uit, gezellige sfeer heaters staan er en zelfs een dekentje ligt klaar. Want zeg nu zelf…het is toch leuk buiten zitten en mensen kijken.

Binnen is het zeer sfeervol ingericht met veel hout, niet te druk, modern en toch warm met mooie verlichting en een schitterende Grand Bar. Dat vind ik persoonlijk altijd knap en getuigd van creativiteit. Zeker omdat het een grote ruimte betreft is het lastig sfeer te creëren en dit in te delen in verschillende compartimenten. Verder is er achterin nog een mogelijkheid om buiten te zitten op een tweede terras.

De eigenaar is 24/7 aanwezig (kan natuurlijk niet maar dit geldt voor zover dit fysiek mogelijk is) en zorgt samen met alle andere medewerkers voor een persoonlijk tintje en een ontspannen sfeer.

Voor de lunch is er iedere week een lunchtip naast de vaste kaart. Ik zeg vaste kaart maar de kaart wisselt met de seizoenen en evenementen mee. Dit nodigt mij in ieder geval uit om vaker te komen. Na jaren bij eenzelfde restaurant te zijn geweest en er achter komen dat de kaart na vijf jaar nog niet veranderd is vind ik jammer. Een basis, oké…maar zoals ik eerder zei ga met je seizoenen mee!

Voor deze lunch heb ik de lunchtip genomen…een zomerse salade met nectarine, prosciutto en buffel! mozzarella. Hèhè eindelijk iemand die het snapt…mozzarella di bufala…want daar zit wel smaak aan en sappige maar stevige romigheid (oké dit is geen woord maar je begrijpt vast wat ik bedoel 😉 De ham om de nectarine was een klein beetje warm gemaakt en verder zaten er nog kleine stukjes fruit in met veldsla, een echt goede frisse dressing en hier en daar een scheutje crema balsamico. Lekker hoor !!

Mijn tafelgenoot had voor de Vlaamse lunch gekozen. Dit wordt heel leuk geserveerd op een houten dienblad…een stoofpotje, garnalen kroketje, preparé met broodjes en frites in een puntzakje. Nou, ken je stoofvlees…dit potje stoofvlees was precies romig, zacht, smaakvol en mals genoeg…dit krijg ik zelf zo niet voor elkaar (en ik kan toch best aardig koken denk ik ;)…mijn complimenten aan de kok!

Het kroketje is precies groot genoeg om een gebakken bite erbij te hebben en de preparé heerlijk op het broodje. Alles op de plank, jazeker ook de frites, is zelf gemaakt en dat proef je…zeker en vast…(zoals onze zuiderburen zouden zeggen).

Het is een machtig gerecht en een plank vol, dus voor een goede stevige lunch zeker voldoende.

Maar niet alleen voor lunch en avond eten kun je bij De Moor terecht…

Cocktails, wijn of een biertje drinken…schuif aan bij de Grand Bar en probeer maar eens een keus te maken uit het grote assortiment bieren, wijnen en cocktails (welke ook steeds met de laatste trends mee gaan en waaronder gin alleen van Hollandse bodem). Hoe leuk is dat!

Het was super lekker gewoon, ik kan er niks anders van zeggen dan dat ik er van heb genoten.

Klik op deze link De Moor voor een verdere impressie en meer informatie

de moor (10) B

 

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
Pinterest
RSS
Volg via Email
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *