Gastrobar de Moor

Kim’s table was bij…De Moor in Bergen op Zoom

Op een heerlijke zomeravond gegeten bij Gastrobar De Moor in hartje Bergen op Zoom op de Grote Markt.

Buiten onder de overkapping hebben we gezellig gezeten (lees: mensen kijken) waar de warmtelamp aan gaat wanneer het afkoelt. Zelfs dekentjes liggen er mocht je buiten willen blijven zitten in weer en wind.

We hebben ons deze avond laten leiden door de suggesties van de chef en de drankkeuze laten bepalen door de eigenaar, Sven Wolschendorf, wiens passie voor gin en cocktails duidelijk is en in zeer goede smaken naar voren komt.

In dit geval werd het een cocktail voor de dame en een gin voor de heer. De gin was een van de wereldberoemde gin’s, de Duitse Monkey 47 met sinaasappelzeste en Russel&co tonic. Waarom zet ik de tonic erbij…de tonic kan echt het verschil maken en bij De Moor worden de gin’s en tonic’s specifiek op elkaar afgestemd. Mijn cocktail was een “Gold digger”…wanneer je partner je deze aanbiedt…tja…wat zal ik zeggen…dus kies hem snel zelf want het is de moeite waard.  Een heerlijke frisse cocktail met Ketel One vodka, ananas, vlierbloesemlikeur, lemon, witte chocoladesiroop! (ja echt) en amandelschaafsel…duidelijk dus niet zomaar een cocktailtje… maar een klasse cocktail. De tijd van bessen  jus, pisang ambon en blue curaçao met 7up zijn al lang over…(ik denk wel weer meteen aan andere tijden…is dat goed…uh tja dat weet ik niet meer)…nee nu zijn de tijden aangebroken om te genieten van je drankje, alsof drank een ander woord is voor vloeibaar gerecht, behalve soep dan…

Dit was nog maar het aperitief…dus ook voor een drankje anders dan anders werden we verrast.

Als voorgerecht hadden we de “Proeverij van het huis” (voor wanneer je niet kunt kiezen), een combinatie van de voorgerechten. Het is gewoon een feestje op een plateau, garnalenkroketten, gazpacho, carpaccio, gerookte zalm en!!! voor het eerst dit jaar (voor mij dan, maar er waren er niet zoveel begrijp ik) Hollandse garnalen (ook in de kroketten)…stuk voor stuk heerlijke smulgerechtjes en voor het oog heel gezellig opgemaakt. De geserveerde wijn was een glas “Wild Rock” Sauvignon Blanc uit de Marlborough streek in Nieuw-Zeeland met frisse aroma’s van limoen, passievrucht en basilicum.

Ook de hoofdgerechten kozen we zoals gezegd door de suggestie en dat werden een Daddy burger (ook Mammy’s vinden ze lekker moet ik zeggen) en een bouillabaisse.

De (grote!) burger is van 100% Black Angus beef en was echt perfect gebakken. Mooi op een plank geserveerd met frietjes en salade. Voor de grotere eters is er ook een Double!! Daddy burger. Verder staan er op de kaart nog 5 ander soorten burgers waaronder met vis en kip.

Dan de bouillabaisse…nee dat is geen vissoep. Bouillabaisse is een gerecht van gekookte vis (of in dit geval een combinatie met gebakken en gegrilde vis). De soep is eigenlijk een bijgerecht en daarmee kunnen de vis, schaal- en/of schelpdieren naar behoefte nog verder op smaak gebracht worden of je eet het gewoon zo lekker op. Zelf ben ik geen bouillabaisse kind of girl maar in het kader van ik wil meer vis eten ga ik ervoor. Keuze…top! Precies de vis en schaaldieren uit mijn favorieten lijst…tonijn, gamba’s en…wauw zeewolf ! Het is de tweede keer dat ik zeewolf eet en de eerste keer was ik al verkocht. Dus dit gerecht kon niet meer fout gaan. De soep werd apart geserveerd dus naar behoeft kon je het bijschenken. Het bijgerechtje was toast met rouille (soort rode pittige aioli achtig sausje).

Bij het hoofdgerecht en dan voornamelijk als keuze voor bij de burger (bij vis kan natuurlijk ook) een heerlijke rode Beringer Zinfandel uit Californië.

Een kaasplankje met vijf verschillende kaasjes als nagerecht maakte alles af en zo konden we een heerlijk avondje uit eten afsluiten.

Alhoewel…toch nog een paar Brand pils ongefilterd genomen…hmmmm lekker.

 

 

 

Facebook
Facebook
INSTAGRAM
Pinterest
RSS
Volg via Email
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *